B’arts Facebookpagina

In 2015 begon Bart te experimenteren met zijn liefde voor tekenen. Hij wilde in plaats van “normale” portretten iets anders doen. Hij zocht meer uitdaging. Hij wilde creatiever omgaan met het begrip tekenen. Daarom begon hij uit verveling inspiratie op internet op te zoeken. Wat daaruit kwam, was tekenen in de ‘Pop-Art’ stijl.

‘Pop-Art’ is vooral bekend geworden door Andy Warhol, die (volgens Wikipedia) vooral beroemd werd om zijn ‘vlakke’ en contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten, en ook  voor zijn gestileerde portretten van 20e-eeuwse beroemdheden als Marilyn Monroe, Grace Jones, Elvis Presley, Judy Garland, en Elizabeth Taylor.

De eerste ‘Pop-Art’ tekening die Bart ooit heeft gemaakt was een portret van zijn moeder. Zij was jarig geweest en hij wilde een speciaal cadeau voor haar maken. Hij heeft de schaduwen van de portretfoto van zijn moeder op de computer naar voren weten te brengen, zodat deze beter zichtbaar werden. Ook had hij er een kleur aan toe weten te voegen, om wat meer details naar voren te laten komen. Zijn moeder was erg blij met het resultaat. Voor Bart was het een hele nieuwe manier van tekenen die hij had ontdekt.

Nadat Bart wat meer portretten in de ‘Pop-Art’ stijl had getekend, heeft hij zijn eigen Facebookpagina opgericht (B’Arts). Ongeveer een jaar later (eind 2016) kreeg Bart telefoon van Vrieso Rademaker, die hij had leren kennen in De Hoprank in Peize, waar hij tijdens het 3e jaar van zijn middelbare schoolperiode stage had gelopen. Vrieso vertelde hem toen dat hij de exposities van De Hoprank verzorgde en dat, als Bart het leuk zou vinden, hij ook een keer mocht exposeren met zijn ‘Pop-Art’ tekeningen.

Barts tekeningen hebben 3 maanden lang in De Hoprank mogen hangen. Ook was de pers erg geïnteresseerd in een expositie van een ‘jong kunstenaar’. Zo is Bart verschenen op ditispeize, ditisroden, De Krant en op RTV Drenthe. Bij RTV Drenthe heeft Bart een interview mogen houden voor de radio, waarna hij de presentatrice, Anouk Middel, een ‘Pop-Art’ portretfoto cadeau heeft gedaan.

Binnenkort!

Evenementen

 

Bezoek ook mijn blog

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Volg mijn agenda

agenda@bartwinsingh.nl

Contact

bart@bartwinsingh.nl
k

Boekingen

boekingen@bartwinsingh.nl

Volg mijn berichten

Ontvang een dagelijkse e-mail met de nieuwe berichten.